wat info over mijn apple hardware/ spullen

iPhone 2G Benchtest 1.4.0 resultaten

Door jpm.lensen op zondag 9 mei 2010 16:44 - Reacties (4)
Categorieën: Apple, bench, Views: 4.428

Ik zat het artikel over de iPad te lezen.
En het viel me op, dat in de resultaten tabellen, de iPhone 2G niet mee was genomen.

Dus hierbij de resultaten


Ik moet hier wel bij vermelden, dat ik de test maar 1x gedraaid heb.
En mogelijk wil t.net deze resultaten ook nog toevoegen?

Ik hoor het wel?

Lijkt mij wel mooi, om alle iPhones/ Touches/ iPads te kunnen vergelijken?

Ik heb net de waarden even grofweg vergeleken, en ik lijk aardig overeen te komen met de iPhone 3G ?

iPhone 3.1 @2G issues

Door jpm.lensen op dinsdag 6 oktober 2009 11:06 - Reacties (11)
Categorie: Apple, Views: 4.993

Ik heb laatst firmware 3.1 op mijn iPhone 2G gezet.
Dit aan de hand van: iphone dev .
Maar ik had de pwnage tool 3.1, niet de 3.1.3 die er nu staat.

Ik moest wel 2x flashen, de eerste keer kreeg ik iTunes activatie in mijn display. Maar hierna nogmaals de custom firmware geflashed, en toen was alles ok.

Ik heb nu dus mijn iPhone jailbroken en unlocked.

De issues die ik heb zijn:

1. Mijn slimme afspeellijst podcast:

Dit ziet er in iTunes wel goed uit, maar op de iPhone staan de videobestanden er ook tussen. Dit ging met firmware 3.0.1 nog wel goed. Ik heb deze slimme afspeellijst dus maar vervangen door:
2. iPhone slimme afspeellijst:

Deze doet het nu wel goed.
3. Het rare is alleen dat ik nummer 1 niet meer wil syncen naar de iPhone, maar hij staat er nog wel op?
4. Maar wat ik erger vind, is dat de afspeellijst op datum gedateerd is, oude podcasts van evers staat op en van tiesto's clublife . Maar dat hij het niet chronologisch afspeelt. Als ik later weer sync met itunes, dan zijn de eerste paar nummers wel chronologisch afgespeeld, maar de oudere niet?

Mijn vraag is dus of jullie ook dergelijke ervaringen hebben, en mogelijk een oplossing weten?

Ik heb in het verleden geprobeerd de iPhone te herstellen, omdat ik dan dacht dat hij de firmware niet zou doen. Maar dat was dus geen succes, en ook niet de oplossing?

PS voor de mensen die de asus rma volgen, het laatste nieuws hiervan is dat asus nog op een toetsenbord en cd wacht voor de 1000h, dus de 2 a 3 weken, die ze begin september aangaven klopt helaas niet helemaal....

iPhone OS 3.0 @ 2G

Door jpm.lensen op vrijdag 19 juni 2009 18:58 - Reacties (8)
Categorie: Apple, Views: 3.714

Hey Tweakers,

Gisteren probeerde ik het al, om naar iPhone OS 3.0 te gaan. Maar toen ging het niet lukken. Het internet was te traag op de locatie, en ook had mijn accu van mijn laptop niet genoeg jus. Het downloaden zou 3 uur duren, en ik had voor 1:41 batterij....

Hoe dan ook, nog even wat meer achtergrond. Ik heb dus een iPhone 2G 8Gb, deze was al geunlocked, en sinds 2.2 niet meer jailbreakt. Ik heb de telefoon gewoon via iTunes 8.2 up kunnen daten.

Hoe dan ook, vanmorgen, op het werk, ging het gelukkig wel.
En ik moet zeggen, ging erg snel, zowel het downloaden als het installeren.

Ik moest wel meerdere keren klikken, om te kunnen starten met downloaden/ installeren, maar daarna ging het snel.

Ik kan ook nog vertellen dat alle applicaties, voor zover ik het nu gestest heb, gewoon nog werken. Ook ben ik nog geen save game kwijt.

Wat eerste ervaringen/ vraagjes:
1. Het viel me op, dat je nu wel in 1x je applicatie naar een ander "tab blad" kunt doen. Als je hem gewoon rechts houdt, gaat hij door. Netjes
2. Find my Iphone, ik had dit op de telefoon ingesteld, onder de mobile me settings. Maar hierna werkte het nog niet via mobile me. Maar daar stond ook, dat je push aan moest hebben. Dus dat toen aangezet, en zie hieronder het resultaat:

Ik denk dat hij nog wel nauwkeuriger moet kunnen, maar ook meteen even het berichtje sturen gestest, en werkt prima.
3. spotlight, lijkt me een handige toevoeging
4. het lijkt er wel op, dat bij syncen sommige statussen reset worden, voorbeeld:
ik had de podcast van de wwdc op mijn iphone staan, en deze helemaal gekeken, maar volgens iTunes was hij onbekeken, na de upgrade
5. Ook weet ik vrij zeker dat ik een contact toegevoegd had, maar deze was ook weg?
6. Iets anders wat ik jammer vind, is dat de iPod applicatie niet kan onthouden waar ik was in mijn playlist (audio), als ik ondertussen even een vodcast kijk? Moet ik het zelf maar onthouden
7. Ik sync de iPhone op 2 plekken, op het werk mijn agenda (en vandaag de software update), en thuis voor de podcasts. Maar elke keer als ik hem met windows gesynct heb, krijg ik in outlook weer een zooi oude reminders? Hebben jullie dat ook?
8. Ik zocht naar mms, maar kon dat zo snel niet vinden, maar misschien kan dat wel niet met een 2G? (klopt ook, is niet ondersteund op 1ste generatie: URL
9. Knippen en plakken, dat lijkt me wel een goede toevoeging. Ik heb in het verleden wel gedacht, jammer dat hij het niet kan, ben benieuwd of ik het nu vaak ga gebruiken.
10, Ik heb het idee, dat de notitie applicatie er iets anders uitziet, kleinere letters oid
11. Kreeg net een sms binnen over parkeren, maar deze kwam niet bij de andere smsjes hierover, zou toch wel jammer zijn, als het groeperen niet meer werkt, danwel opnieuw begint?

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen/ commentaar?

iPhone @2.1 in bezit (niet 3G versie)

Door jpm.lensen op zaterdag 20 september 2008 21:40 - Reacties (4)
Categorie: Apple, Views: 3.797

Hoi mensen, weer wat om over te bloggen:

Sinds afgelopen woensdag ben ik in het bezit van een iPhone. Het is de eerste generatie (uit de USA). En ik heb deze verkregen door middel van inruil van mijn Apple iBook G4, met wat bijbetaling van mijn kant.

Dat ik hem kreeg stond er nog firmware 1.14 op. Ook dit was al mooi, maar ik wou er graag firmware 2.1 op zetten. Na wat zoeken kwam ik hier terecht. En toen ben ik dus bij iphone-dev gaan kijken naar versies voor firmware 2.1. En deze gevonden en gebruikt.

In eerste instantie heb ik de firmware 2.1 gewoon via iTunes geladen, maar toen moest hij nog geactiveerd worden. (Niet heel erg verbazend)Toen dus weer naar iphone-dev gekeken. Wat voor mij werkte was de simple modus, niet de expert, dan ging het fout bij maken nieuwe firmware. (expert modus wordt bij iphoneclub beschreven.)

Mijn eerste ervaringen met de iPhone zijn zeer positief, ik zoek alleen nog sw waarmee ik een handtekening/ signature aan mijn sms toe kan voegen. De interface vind ik perfect, maar kende ik al van mijn ipod touch (die binnenkort mogelijk een andere eigennaar kan gaan zoeken....). De toevoeging van ingebouwde speakers, en een bel functie maakt het nog beter. Ik ga hem nu testen/ vergelijken met mijn oude nokia n73, en dan kijken of ik eind van het jaar, als mijn contract afloopt, een iphone 3G wil, of een goedkoper abbo met internet. Ik neig nu naar dat laatste. Maar ik heb het pas sinds vanmorgen aan de praat...

De snelheid van gprs valt mij mee, al moet ik zeggen dat het via wifi (thuis), ook wel erg lekker werkt. En ik kan niet vinden waar het ingesteld is, maar het werkt. In de oude firmware kon ik het wel vinden.

PS ik heb net nog even de faq van tweakblogs bekeken, maar kon niet vinden of dit soort posten mag. Ophet forum mag het wel?. Mocht dit toch niet goed zijn, dan hoor ik het graag! Dan zal ik het jailbreak/ unlock deel weglaten.