Dilema asus vs acer / atom vs celeron

Door jpm.lensen op maandag 28 juli 2008 21:10 - Reacties (14)
Categorie: algemeen, Views: 10.340

Hoi Mensen,

Ik zit met een luxe probleem. Mijn hp 6715s uit de vorige logs, heb ik van de hand gedaan. En ik denk er nu over om een netbook te kopen.

In eerste instantie was ik er bijna zeker van dat het een asus eee pc 900 zou worden. Omdat deze nu leverbaar is, en mij erg goed lijkt. Maar nu zag ik vandaag een advertentie van de BCC de acer aspire one. En die heeft al een atom, en was nog goedkoper ook. Dus nu weer twijfel..... (waarbij jullie mogelijk kunnen helpen?)

Overzichtje van de +/ - van beide volgens mij:
Asus Euro 349,-
code:
1
2
3
4
5
6
+ 1 Gb geheugen
+ 20 Gb opslagruimte
+ Asus
- Celeron
- Prijs
- 1 geheugen slot, dus uitbreiden = vervangen


Acer Euro 299,-
code:
1
2
3
4
5
6
+ Atom
+ Prijs
+ intern geheugen uitbreidbaar zonder vervanging
- 512 Mb geheugen
- 8 Gb opslagruimte
- Acer


Van de asus heb ik al het een en ander gelezen/ gehoord. Maar ik ga me hier nog verder in verdiepen. De acer is voor mij wat onbekender, dus dat ga ik ook nog verder uitzoeken. Ook heb ik persoonlijk een beter gevoel bij asus als bij acer, maar het zou heel goed kunnen dat dat achterhaald is.

De mindere opslag van de acer maakt me niet zoveel uit, ik wil het vooral gaan gebruiken om wat te internetten op de bank, bijvoorbeeld tijdens de formule 1, de live timing ernaast hebben, of snel iets opzoeken, of even de mail checken.

Mijn vraag is dus, wat jullie advies is?
De verkrijgbaarheid is wel redelijk belangrijk, ik weet dat asus ook met atom komt, maar dat duurt wat langer wat ik ervan begrepen heb (ook door slechte leverbaarheid van Intel). Ook zou de msi wind nog een alternatief kunnen zijn. Maar ik wil het niet al te duur maken. Maar het is dus niet zo, dat het een asus of acer moet zijn.

Wat ik er mee wil doen, is internetten en dmv wine het programma draaien uit de eerdere weblog . De software past hopelijk op het scherm, maar evt. scrollen moet dus wel mogelijk zijn. Ook is het een plus punt als wine makkelijk te installeren is. En ik wil niet alleen voor dat programma windows installeren.

In het kort mijn vragen:
1. celeron vs atom, maakt dat groot verschil in prestaties/ verbruik?
2. asus vs acer, kwaliteitsverschil ?
3. is de standaard hoeveelheid geheugen genoeg voor normaal simpel gebruik, of helpt meer veel om het sneller te maken?
4. xandros vs linspire os?