Lucid @eeepc 1000h

Door jpm.lensen op vrijdag 30 april 2010 22:54 - Reacties (11)
Categorieën: netbook, ubuntu, Views: 5.192

Gisteren was Ubuntu 10.04 beschikbaar gekomen t.net meuk .

Vandaag mijn Eeepc 1000h van 9.10 UNR naar 10.04 UNR geupdate dmv van:

code:
1
sudo update-manager -dIk denk dat het wel een paar uur geduurd heeft, in mijn beleving meer als dat er aangegeven werd (2uur ongeveer).Ik denk dat het meer richting 3uur ging. Maar dat kan ik niet met feiten staven, heb het niet exact bijgehouden.

Hoe dan ook, enige tijd later, had ik opnieuw opgestart, en kwam ik erachter dat mijn wifi het niet meer deed, en dit blijkt een bug te zijn:
launchpad 496093

Gelukkig stond daar ook de oplossing:
> Now, how do you install this patched kernel?

Download the kernel image from:
http://rsalveti.net/pub/u...2-21.32rsalveti1_i386.deb

Click on the downloaded .deb file. Ignore the warning of the older version. Click install package. It then should ask you your password.

Then just wait for the install to end.
Hierna een reboot, en het werkte. Ik had eerst geprobeerd niet eerst op te slaan, maar meteen te openen, maar dit ging niet goed.

Hierna werkte wifi, en toen wou ik graag system monitor in mijn taak balk hebben. Dit kon echter niet, omdat je standaard niets mag in dit gebied. In ieder geval, kun je niets toevoegen. Wat wel een beetje jammer was, was dat ik het onder 9.10 werkend had, maar dat hij standaard hierna dus weg viel. De reden hieronder.

Na weer een tijd zoeken, kwam ik erachter, dat je bij het aanloggen, voor gnome moet kiezen, ipv Ubuntu Netbook Edition en toen was het meteen weer terug, ik denk dat ik nu weer de oude sessie/ instellingen heb. Ik hou er gewoon van, om in 1 oogopslag te kunnen zien, hoe druk/ rustig de netbook het heeft....

Ik moet zeggen, ik vond het jammer dat wifi het niet meteen deed na de installatie, maar dat is ergens ook mijn eigen fout, door vooraan te willen lopen en niet eerst te googlen.

Kortom, hierbij weer een blogje van mij, en in dit geval over ubuntu update.

PS om de release van Ubuntu te zien:

code:
1
2
3
4
5
6
arl@arl-eeepc:~$ lsb_release -a
No LSB modules are available.
Distributor ID: Ubuntu
Description:    Ubuntu 10.04 LTS
Release:    10.04
Codename:   lucid

Volgende: iPhone 2G Benchtest 1.4.0 resultaten 05-'10 iPhone 2G Benchtest 1.4.0 resultaten
Volgende: RMA Eeepc900 Final update 10-'09 RMA Eeepc900 Final update

Reacties


Door Tweakers user AE86, zaterdag 1 mei 2010 13:19

:9~ Veel plezier met lucid. :) Ben er zelf nog geen problemen bij tegen gekomen.


code:
1
2
3
4
5
6
martin@martin-laptop:~$ lsb_release -a
No LSB modules are available.
Distributor ID: Ubuntu
Description:    Ubuntu 10.04 LTS
Release:    10.04
Codename:   lucid


Door Tweakers user jpm.lensen, zaterdag 1 mei 2010 13:56

Wat ik nog vergat te vermelden in de blog, is dat ik nu dus ook een beetje voorzichtig moet zijn met kernel updates, misschien maak ik het dan weer stuk... Maar ik hoop eigenlijk dat deze bug snel opgelost wordt, en dat het dan dus weer out of the box werkt.

Door Tweakers user Domokoen, zaterdag 1 mei 2010 17:12

Bij Canonical doen ze ook alles om maar de release date te halen... de gemiddelde gebruiker met een Eee PC gaat niet blij zijn met deze release. Hoe moeilijk is het nu om de release 2 weken uit te stellen? |:(

Door Tweakers user jpm.lensen, zaterdag 1 mei 2010 17:33

Als de release met 2 weken verschoven zou worden, dan klopt hun schema niet meer...
dan zou het 10.05 worden?

Ik vind het op zich wel goed, dat ze een strikt 6 maandelijks schema hebben, anders ben je nooit klaar. En volgens mij zijn er ook gevallen bekend, waar het wel goed ging met een eeepc.

Door Tweakers user Lye, zaterdag 1 mei 2010 19:10

jpm.lensen schreef op zaterdag 01 mei 2010 @ 17:33:
Als de release met 2 weken verschoven zou worden, dan klopt hun schema niet meer...
dan zou het 10.05 worden?

Ik vind het op zich wel goed, dat ze een strikt 6 maandelijks schema hebben, anders ben je nooit klaar. En volgens mij zijn er ook gevallen bekend, waar het wel goed ging met een eeepc.
Dapper Drake (Ubuntu 6.06) was toendertijd ook wel buiten het 6 maandelijkse schema omdat ze meer tijd nodig hadden.. Dat wil dus niks zeggen.

Ik heb nog niet geupgrade naar Lucid, mn wifi zal uberhaupt niet out of the box werken en heb geen zin om weer ergens een kabeltje vandaan te toveren. Verder ben ik totaal tegen de nieuwe "features" (Geintegreerde social networks enzo) en een of ander lelijk thema. Dit soort dingen vind ik niet in een lts horen...

Door Tweakers user jpm.lensen, zaterdag 1 mei 2010 19:57

Ik denk dat ze in dit geval de afweging hebben gemaakt, of de bugs die nog open staan ernstig genoeg waren. En waarschijnlijk ook met het oog op de meeste klanten.

En dat ze daarom besloten hadden het toch te releasen? Maar dit zijn puur speculaties/ mijn mening

Door Tweakers user DutchStoner, zaterdag 1 mei 2010 20:08

Wellicht heeft de strikte houding aan de voorgenomen releasedates iets te maken met de agile/scrum development methode?

[Reactie gewijzigd op zaterdag 1 mei 2010 20:09]


Door Tweakers user JW1, maandag 3 mei 2010 10:33

Van het weekend heb ik ook geupgrade.
De temperatuursensors van mijn Intel D945GCLF2 doen het gelukkig weer.
Helaas is er nu wel iets mis met de Desktop manager. Metacity (de Window manager) startte niet automatisch meer. Hierdoor had ik geen bureaublad, titelbalken, mogelijkheden om vensters te vergroten/verkleinen en sluiten (als er in de window geen afsluitmogelijkheid zit) en werkte het wisselen tussen verschillende vensters niet meer.
Gelukkig heb ik dit enigzins weten op te lossen door metacity toe te voegen bij op te starten programma's bij het booten. Ik kan echter geen extra 'eyecandy' toevoegen omdat daarvoor metacity opnieuw geladen moet worden, wat dus niet gebeurd.

Door Tweakers user jpm.lensen, dinsdag 4 mei 2010 11:51

@jw, denk dat dat ook wel op te lossen moet zijn, even googlen?

Door Tweakers user Fwuffy, vrijdag 28 mei 2010 14:07

Bedankt hiervoor, precies wat ik zocht :)

Door Tweakers user jpm.lensen, vrijdag 28 mei 2010 15:14

@Fwuffy, niet te danken, dat was ook een beetje het idee hierachter... :+

Reageren is niet meer mogelijk