Eeepc900 accu ontlading, wat is normaal?

Door jpm.lensen op zaterdag 22 augustus 2009 11:05 - Reacties (6)
Categorieën: netbook, ubuntu, Views: 3.842

Zoals jullie mogelijk in eerdere posts hebben gelezen, heb ik een eeepc 900 van asus met een " probleem":
eeepc 900 rma ervaring
eeepc 900 rma update

Sinds enige tijd heb ik de eeepc900 weer retour.
Ik ben alleen bang dat het probleem niet opgelost is.

Vorige week de accu 100% opgeladen, en vandaag, precies 1 week later, was hij nog maar 60 % vol.

Wat vraagjes aan jullie:
1. Hebben jullie ook dergelijke ervaring met de eeepc 900, of wat is normaal voor ontlading in een week? Ik vind 40% wel erg veel?
2. Ik draai Ubuntu 9.04 Netbook Remix . En ik vroeg me af, of hier nog logs zijn, van de batterij ontlading. Ik heb het al geprobeerd te vinden via google , maar kon zo snel niets vinden.

Ik denk er dus over, om hem weer rma te doen, en nu ga ik er wel bij vermelden, dat ik graag een 901 als vervanging wil. Omdat ze dat eerder ook hadden gedaan, en omdat ik hem nu al eerder een tijd kwijt ben geweest.

Update
Zojuist RMA formulier weer ingevuld, en heb een nummer gekregen.
Ik heb nu wel aangegeven dat ik graag een 901 wil, mede ook omdat de vorige rma 2 maanden geduurt heeft.....

Volgende: RMA Eeepc900 update III 09-'09 RMA Eeepc900 update III
Volgende: iPhone OS 3.0 @ 2G 06-'09 iPhone OS 3.0 @ 2G

Reacties


Door Tweakers user Wiethoofd, zaterdag 22 augustus 2009 11:22

De EEE PC 900's staan bekend om hun 'spontane ontlading' van de batterij, als je even in de EEE PC-topics gezocht had, had je kunnen vinden dat dit een vaker voorkomend probleem is en dit met een RMA om te ruilen is door Asus naar een moederbord dat geen powerleak heeft :)

Door Tweakers user jpm.lensen, zaterdag 22 augustus 2009 13:11

Hoi wiethoofd. Ik heb dus al een rma gedaan. Zie ook de linkjes. Maar dat heeft het niet opgelost. Vandaar mijn vervolg vraag. Dat het een bekend probleem is weet ik. Maar de vraag is ook of jullie hier ervaring mee hebben. Misschien met een eeepc900 die wel goed is.

Door Tweakers user thaan, zaterdag 22 augustus 2009 13:50

Hier ook ervaring, echter heb ik de wifi kaart vervangen waardoor de garantie verlopen is en ik hem niet om kan laten ruilen of repareren. Ik vind het probleem echter niet zodanig storend, ik haal simpelweg de batterij eruit als hij uitstaat, en prop ze samen in het bijgeleverde hoesje.

Door Tweakers user jpm.lensen, zaterdag 22 augustus 2009 15:05

De accu eruit halen deed ik ook altijd. Maar toen hoorde ik bij kassa dat ze uiteindelijk een oplossing hadden. Dus toen wou ik daar ook gebruik van maken. Maar tot op heden dus nog niet gelukt.... Denk wel dat ik hem nog een keer RMA ga doen, met de vraag om hem te vervangen door een 901.

Door Tweakers user Niemand_Anders, zondag 23 augustus 2009 19:47

Ik haal de accu net echt eruit, maar ik duw wel even de release button van de accu omhoog waardoor deze wel los komt. Dit voorkomt ook de ontlading maar blijft alles wel redelijk bij elkaar. Aan de andere zit de mijne vrijwel altijd aan het lichtnet. Echter houd mijn accu het aangesloten slechts 3 a 4 dagen uit en dan is ie leeg.

Door Tweakers user ArnieNFW, dinsdag 6 oktober 2009 11:31

Op lichtnet werkt hij ook ongeveer 50% sneller (gaat van 600 naar 900 Mhz, geloof ik even uit mn hoofd).
Probleem is algemeen voor de eeePC900. Alleen de laatste (900HD?) versie heeft dit niet. Het is jammer. Zelf kan ik m niet RMA sturen, omdat ik hem 2e hands gekocht heb.

Reageren is niet meer mogelijk