EEEpc900 RMA update I

Door jpm.lensen op donderdag 18 juni 2009 15:54 - Reacties (5)
Categorie: netbook, Views: 2.385

GoedeMiddag,

Zojuist maar weer eens gebeld met asus. En zie hieronder wat ze mij konden vertellen:
Moederbord en batterij zijn vervangen? Het wachten is nu op het scherm, maar dit moet uit taiwan komen. Kon nog wel 2 weken duren...
Beetje raar verhaal/ soap. Vorige keer werd me verteld dat lcd vervangen moest worden. Maar nu werd me dus verteld dat batterij en moederbord vervangen zijn?

Ook wist hij me nog te vertellen dat ze het druk hebben. Hmm, weet niet of dat een goed teken is. Al weet ik dat ASUS een groot bedrijf is met veel klanten.

Hoe dan ook, ik heb samen met het RMA nummer ook een uitnodiging voor een enquete gehad. Dat is mooi, kan ik daar mijn commentaar ook kwijt....

Ik vraag me hierbij altijd af, of het niet goedkoper is om gewoon een nieuw product op te sturen. Zeker in het geval van een EEEpc, die nu ook weer niet mega duur zijn.

Het mogelijk goede aan het verhaal is, dat ik hopeijk met 2Gb geheugen hou......

Volgende: iPhone OS 3.0 @ 2G 06-'09 iPhone OS 3.0 @ 2G
Volgende: EEEpc900 retour Asus ervaring 06-'09 EEEpc900 retour Asus ervaring

Reacties


Door Tweakers user ThaStealth, donderdag 18 juni 2009 16:05

@je uitwisselvraag, nee want dan zitten ze met een product wat ze niet kwijt kunnen (neem aan dat de 900 niet meer verkocht wordt maar vervangen is door de 901).

@vorige blog (en dus deze ook), je had Asus moeten vertellen dat je een 901 wil omdat je dait bij kassa gezien hebt. Of ze het toestaan doen is een 2e, maar je kan het allicht proberen.

Zelf heb ik ook al eens van de Asus RMA service moeten gebruik maken (met een laptop van 2+ jaar oud waarvan de spanningsconnector intern was afgebroken), Asus stuurde een FedEx mannetje die het kwam ophalen, 2 dagen later stond een ander FedEx mannetje weer voor de deur met een gefixte (+ intern gecleande) laptop. Kosten: 0 euro (voor een laptop die al uit de garantie was). Ik ben er dus zeer over te spreken

Door Tweakers user jpm.lensen, donderdag 18 juni 2009 16:41

@ThaStealth, had ik inderdaad kunnen doen, maar heb ik niet gedaan.

Als ik hem terug krijg, en het probleem is er nog steeds, zal ik ze dat wel vertellen.

Maar ik dacht dat het misschien standaard policy was geworden.

Bij omwisselen zitten ze met een product wat ze niet kwijt kunnen, maar de kosten aan materialen/ personeel lopen volgens mij ook aardig op...

Door Tweakers user KingOfDos, donderdag 18 juni 2009 16:45

Ik had 2 weken geleden mijn EEE900 ter reparatie toegezonden (SSD was stuk, half jaar oud), 4 werkdagen later was het pakketje weer terug met een werkende SSD.

Wel zonde dat het zoveel tijd moet kosten als er meer stuk is, geeft toch wel aan dat Asus niet "alles" op rolletjes heeft. Of ze maken enkel in jou geval een fout, wat natuurlijk zonde zou zijn (murphy's law anyone?).

Door Tweakers user Alexbrz, donderdag 18 juni 2009 18:04

Of ze hebben gewoon daadwerkelijk een leveringsprobleem met het te verwisselen onderdeel;) ook bij asus kan dit helaas gebeuren.

Door Tweakers user jpm.lensen, vrijdag 19 juni 2009 11:43

Goed te horen, dat mijn ervaring hopelijk de uitzondering is...
Ik hou jullie op de hoogte!

Reageren is niet meer mogelijk