iPhone @2.1 in bezit (niet 3G versie)

Door jpm.lensen op zaterdag 20 september 2008 21:40 - Reacties (4)
Categorie: Apple, Views: 3.535

Hoi mensen, weer wat om over te bloggen:

Sinds afgelopen woensdag ben ik in het bezit van een iPhone. Het is de eerste generatie (uit de USA). En ik heb deze verkregen door middel van inruil van mijn Apple iBook G4, met wat bijbetaling van mijn kant.

Dat ik hem kreeg stond er nog firmware 1.14 op. Ook dit was al mooi, maar ik wou er graag firmware 2.1 op zetten. Na wat zoeken kwam ik hier terecht. En toen ben ik dus bij iphone-dev gaan kijken naar versies voor firmware 2.1. En deze gevonden en gebruikt.

In eerste instantie heb ik de firmware 2.1 gewoon via iTunes geladen, maar toen moest hij nog geactiveerd worden. (Niet heel erg verbazend)Toen dus weer naar iphone-dev gekeken. Wat voor mij werkte was de simple modus, niet de expert, dan ging het fout bij maken nieuwe firmware. (expert modus wordt bij iphoneclub beschreven.)

Mijn eerste ervaringen met de iPhone zijn zeer positief, ik zoek alleen nog sw waarmee ik een handtekening/ signature aan mijn sms toe kan voegen. De interface vind ik perfect, maar kende ik al van mijn ipod touch (die binnenkort mogelijk een andere eigennaar kan gaan zoeken....). De toevoeging van ingebouwde speakers, en een bel functie maakt het nog beter. Ik ga hem nu testen/ vergelijken met mijn oude nokia n73, en dan kijken of ik eind van het jaar, als mijn contract afloopt, een iphone 3G wil, of een goedkoper abbo met internet. Ik neig nu naar dat laatste. Maar ik heb het pas sinds vanmorgen aan de praat...

De snelheid van gprs valt mij mee, al moet ik zeggen dat het via wifi (thuis), ook wel erg lekker werkt. En ik kan niet vinden waar het ingesteld is, maar het werkt. In de oude firmware kon ik het wel vinden.

PS ik heb net nog even de faq van tweakblogs bekeken, maar kon niet vinden of dit soort posten mag. Ophet forum mag het wel?. Mocht dit toch niet goed zijn, dan hoor ik het graag! Dan zal ik het jailbreak/ unlock deel weglaten.

Volgende: Zonnewinst opbrengst? Soms 0? 09-'08 Zonnewinst opbrengst? Soms 0?
Volgende: Eeebuntu op de Eeepc900 08-'08 Eeebuntu op de Eeepc900

Reacties


Door Tweakers user Gonaz, zaterdag 20 september 2008 21:55

Veel plezier ermee. Persoonlijk vind ik de eerste generatie mooier dan de 3G versie :)

Door Tweakers user jpm.lensen, zaterdag 20 september 2008 22:26

De 1ste generatie is misschien wel mooier, maar heeft geen 3G en GPS, wat op zich toch ook wel leuk/ handig kan zijn

Door Tweakers user 151407, zondag 21 september 2008 13:01

heb een 1st generatie en een 3g maar die extra features gaan niet tegen de batterij levensduur op van de 1ste generatie iphones.
3g is leuk maar je kan elke dag je telefoon laden. mijn 1ste gen laad ik om de 3 a 4 dagen op.

als je 3g en gps niet boeit is de 1ste generatie iphone een perfecte keuze geweest.

Door Tweakers user jpm.lensen, zondag 21 september 2008 14:30

bedankt xennox, dat was nog een puntje wat ik eigenlijk vragen wou, de batterij duur van de 3G is dus inderdaad niet best, zoals ik al uit de media/ verhalen had begrepen.

Ik ben nog erg tevreden hiermee, nu alleen aan het proberen mobileme sync een beetje aan de praat te krijgen, vanuit outlook, maar gaat nog niet echt lukken.

wat ik zie in mijn outlook agenda, is niet gelijk aan wat ik zie in me agenda, maar misschien kijk ik wel te snel?

Reageren is niet meer mogelijk